Administrar

Articles sobre literatura escrits pels amics de la llibreria Món de Llibres.

Presentació de "La discordant melodia del desig"

FAUSTO | 25 Juny, 2012 10:51

Alguns lectors poden pensar que pels temps en què La discordant melodia del desig es desplega (1960-1970) és una novel.la històrica. No és el cas. Es tracta de la crònica íntima i pugnant d’uns éssers en constant contradicció entre els seus pensaments, les seves accions i les seves emocions. Tampoc és una novel.la autobiogràfica. Els personatges es mouen a un nivell tan alt de dramatúrgia que no són vulnerables per la realitat. O tal vagada sí? El lector ho determinarà.

La discordant melodia del desig, ens parla de l’exploració d’un misteri, de fet de dos misteris, la feminitat i el sexe i la relació entre ambdós. Tot això succeeix dins la torre d’ivori de la universitat de Barcelona d’aquells anys en els que, per primera vegada, homes i dones vivien, cohabitaven i s’enamoraven durant la que creien que era l’època més transcendent de les seves vides. Cert que ho feien amb ambivalències i culpabilitats, però també amb ardor i de manera apassionada. Aquesta circumstància sobtada va fer que en molts casos l’adolescència es perllongués per sempre.

                                                                                                              

Càndid Genovard, l’autor de La discordant melodia del desig, és una persona amb molts caires. Per una banda ha sobreviscut a una llarga vida acadèmica que començà amb la tesi Historia de las instituciones pedagógicas lulianas en Mallorca del siglo XIII al XIX i continuà a les universitats Central i Autònoma de Barcelona on s’interessà per la filosofia i, sobretot, per la psicologia. En aquests camps té publicacions sobre les emocions (Orientación y consejo en el dominio de la personalidad y la afectividad), la percepció (An Introduction to Egon Brunswick) i l’art (Lecciones preliminares en psicología de la educación artística), entre d’altres. Ha viscut llargues temporades a França, Anglaterra, Itàlia i els Estats Units d’Amèrica, on va fer estudis de Belles Arts. Com a pintor ha exposat a Barcelona (Els Quatre Gats) i a Mallorca (Cas Jai, Estació d’Artà).


Això de sobreviure a cinquanta anys de vida acadèmica (dels quals un bon grapat fou rector de l’Autònoma) diu que no és cap estirabot i que ho contarà quasi tot en un altre llibre.


La discordant melodia del desig és la seva primera novel.la.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS