Administrar

Articles sobre literatura escrits pels amics de la llibreria Món de Llibres.

En Leonardo: sa llocada i s'homo bo.

FAUSTO | 04 Juliol, 2012 09:48

Més que músic, escoltador; més que escriptor, lector; més que cuiner, gourmet; més que historiador, ressuscitador de vides. Enemic de la taxidèrmia, enemic del fòssil.

Monjo del viure. Mossèn de la cerimònia. Bisbe de la comarca. Pare de tots ara.

Dignificador de la nit. Glorificador de la nota musical, pàtria. Explicador de les bondats del món. Redemptor de les maldats de l’home. S’homo bo per endur-se’n a qualsevol barrina.

Amic dels seus amics i dels Amigos. Amic de tots. Dels pares i de la llocada feliç. Cambrer de les safates dels agraïments filials. Enllustrador del calze de la beguda nova –als 60’s- i eterna –des d’avui-. Moix de totes les vides, quants d’anys tens Leonardo?

Baula de bales perdudes, ara situades al seu lloc correcte. Home clarivident del bessó de les veritats que les grenyes tapen. Hippie de calçons amb pinces. Barbut qual tatuatge testimoni d’època i llenguatge.

Si el llenguatge és el límit, traspassador de tots els límits. Delineant que se’n va a reescriure la retxa de la mar i en tornar a l’arena, li han canviat tinta xinesa per plòter, i no s’inmuta, l’home tranquil sap més que ningú on és la importància de les coses: la tinta.

Tinta que dibuixa, tinta que escriu, tinta de pentagrama, tinta de calamar, tinta de plànol, tinta xinesa, té tanta tinta per tatuar-nos l’ànima que no toca oblidar-se res amb tal testimoni.

Podria ser gall, i és lloca.
Podria especular, i construeix.
Podria dibuixar, i descriu ànimes.
Podria tocar, i fa música.
Podria ser un altre, i és ell.

En Leonardet de ca ses closques. En Leonardet dels Lagartos. En Leonardo dels Amigos. En Leonardo de Nivell i de Llunari. En Leonardo i en Pep Alba. En Leonardo afinador de pedres. En Leonardo que fa de la vida, de la història i dels amics, un autèntic PARADISE OF LOVE.

Toni Gomila

Comentaris

  1. Gabriel Bertotti
    TM

    Poder decir: "He conocido a Tomeu Matamalas". O al menos a dos o tres tipos, dibujante, músico y escritor, del colectivo multidisciplinario y pluricultural llamado Tomeu Matamalas.
    -y si, Tomeu. ¡Con uno no nos alcanza!

    Gabriel Bertotti | 04/07/2012, 15:19
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS