Administrar

Articles sobre literatura escrits pels amics de la llibreria Món de Llibres.

PREMI CIUTAT DE MANACOR DE NOVEL.LA 2015

FAUSTO | 02 Desembre, 2015 11:30

La venjança del lliri. Premi Ciutat de Manacor de novel.la Maria Antonia Oliver 2015

.

La venjança del lliri narra la història dels amors frustrats entre Isabel Anglada i Nicolau Rossinyol, dos personatges reals de la noblesa de la Ciutat de Mallorca de finals del segle xvi i principis del xvii. La novel·la és un viatge a una època en què l’honor embrutat o l’orgull ferit podien ser motiu d’odis i de lluites ferotges, de rivalitats entre els que ostentaven el poder reial i el poder esglésiastic.

Ambientada durant l’inici de les escaramusses dels nobles de Canamunt de l’Almudaina amb els de Canavall del Born, els esdeveniments històrics es desenvolupen impulsats per la intriga d’aquests amors i per tot un cor de personatges de diferents àmbits socials que, perduts pel camí de la vida, actuen fustigats per l’orgull i per l’odi.

Narrada amb un llenguatge ple de matisos poetics, La venjança del lliri és una novel.la seductora que es oscil·la entre el romanç i l’aventura.

***

 

Maria Antònia Perelló Femenia (Inca 1957) és llicenciada en Filologia Catalana (1993) i doctora en Llengua i Literatura Catalanes (2010) per la UIB. És professora de Llengua i Literatura Catalanes de Batxillerat. Ha tengut cura de la Poesia Completa de Joan Alcover (2006), de tres reculls d’articles de Josep M. Llompart, del volum de poesia De l’Alba al migdia i altres poemaris de Guillem Colom (2013) i de diverses antologies poètiques de Miquel Costa i Llobera, de Joan Alcover i d’Els poetes de l’Escola Mallorquina (2005). És autora de Joan Alcover Maspons. El poeta humà colpit per la dissort (2008), de Josep M. Llompart: un homenot amb ulls d’infant (2015) i de l’estudi preliminar de l’edició de Cap al tard de Joan Alcover (2007). Ha publicat articles a diverses revistes literàries i ha donat a conèixer traduccions de poesia francesa a la revista Superna. En el camp de la poesia s’estrenà amb el llibre Rèquiem esfullat (2009). Com a novel·lista ha publicat El crepuscle d’un home (finalista del Premi Miquel Àngel Riera, 2006). Amb La venjança del lliri ha obtengut el Premi Ciutat de Manacor de Novel·la Maria Antònia Oliver (2015).

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS