Administrar

Articles sobre literatura escrits pels amics de la llibreria Món de Llibres.

Mosaic de lletres. Ja a la venda!!

FAUSTO | 30 Març, 2009 09:15

******** 

Aquesta és la portada de Mosaic de lletres. L'acte de presentació de dissabte va ser tot un èxit. Vull agrair a tothom la massiva assistència.  Aquest post s'anirà actualitzant al llarg de tota la setmana amb les notícies publicades als mitjans de comunicació.

 


 

“Pensau que vint-i-nou persones escriuen en silenci pensant en vosaltres”

La presentació de Mosaic de lletres estibà el Teatre de Manacor.

No és mal d’entendre que tant Sebastià Alzamora com Guillem Frontera manifestassin dissabte passat en la presentació de Mosaic de lletres una enveja sana envers Manacor. L’enveja, per descomptat, era sobretot literària, perquè Manacor ha tingut sempre un nombre elevat d’escriptors. I també perquè ara, gràcies a la iniciativa de Món de llibres, compta amb un volum que els aplega tots fent el que més bé fan: escriure. L’acte de presentació de Mosaic de lletres es desenvolupà entre la senzillesa i l’emoció, entre l’orgull i la sensibilitat. Presentat per l’actor Antoni Gomila, l’esdeveniment s’encetà amb la intervenció dels escriptors Guillem Frontera i Sebastià Alzamora. També hi hagué lloc per a la música, amb l’actuació del pianista Joan Francesc Cortès.
Un emocionat Fausto Puerto s’adreçà al públic per agrair la bona predisposició de tots els col.laboradors. Tot seguit pujaren a l’escenari els escriptors participants en la iniciativa i Josep Maria Fuster i Joan Bonet foren els encarregats de descobrir una rèplica de dimensions gegantines del llibre que,aquell mateix dia, veia per primera vegada la llum pública. L’elaboració ha estat, al complet obra de manacorins. I els beneficis que se’n treguin també seran per a una entitat manacorina: Aproscom. Gomila clogué l’acte dient que “avui, en llegir el llibre, o d’aquí a sis anys, en espolsar-lo pensau en vinti- nou persones que escriuen en silenci pensant en vosaltres”.

 

Toni Gomila presentà l'acte

Alzamora i Frontera es mostraren "envejosos" de Manacor

  Joan Francesc Cortès interpretà peces de Brahms, Chopin, Rakhmaninoff

Josep M. Fuster i Joan Bonet descobriren la rèplica gegant de Mosaic de lletres

Els escriptors "fantàstics"

El públic no ha cabut a la foto

Notícia publicada al Cent per cent dia 2 d'abril de 2009


"Mosaic de lletres és un projecte cent per cent manacori"

Fausto Puerto, impulsor de la iniciativa, reivindida també la instauració d'un premi literari de prestigi a Manacor. 

Com va sorgir la idea de fer aquest llibre? És una iniciativa unilateral de Món de llibres o hi havia autors que ho demanaven?

Podem dir que la idea va sorgir en hores de feina. Quasi des del mateix dia que obrírem la llibreria, fa gairebé cinc anys, alguns escriptors de Manacor, com a bons lectors que són, anaren compareixent a fer una ullada pels prestatges. D’aquest fet s’establí una relació en principi professional que, a la llarga i com acaba passant amb els clients més habituals, es convertí en una amistat generada per la literatura. Al final i tinguent en compte que Manacor és el poble ideal per treure endavant una iniciativa com aquesta la idea sorgí de manera natural. Mosaic de lletres és una iniciativa unilateral amb molt bona acollida. Però això no és res tan especial. El que és  insòlit és que no s’hagués fet abans.

Quin criteri seguireu per seleccionar cadascun dels escriptors que finalment hi han participat?

El criteri va ser ben senzill; en el seu moment férem la proposta a tots els escriptors nascuts a Manacor que tinguessin al manco un llibre publicat. En un principi haurien d’haver estat uns quants més dels que hi ha ara, però per diversos i justificats motius la cosa ha quedat en 29.

Quina acollida heu tingut per part dels autors?

Tots els escriptors s’han portat d’una manera exemplar. La veritat és que des del mateix dia que els férem la proposta fins a la seva completa realització han col.laborat en tot moment amb moltíssima d’il.lusió. A més he de dir que la seva implicació i el seu desig de què el projecte tirés endavant ha estat constant.

Amb quines dificultats us heu trobat a l'hora d'elaborar el llibre? Quin temps fa que hi feis feina?

S’ha de tenir en compte que quan s’envesteix un projecte que involucra tanta gent, sempre surten inconvenients. Els escriptors necessiten el seu temps, i els relats anaven arribant a poc a poc, un per un. Avui dia tothom està molt enfeinat i quasi ningú pot viure exclusivament de la literatura. Per tant vàrem haver d’allargar els plaços d’entrega. Tanmateix, això no era cap inconvenient per Món de llibres; no frisàvem i teníem clar que el més important era que hi participessin el major número d’escriptors. Al final hi hem dedicat quasi 2 anys de feina.

Com heu finançat el projecte? Comptau amb suport institucional?

En un principi la idea era demanar una subvenció a les institucions. De ben segur, i en vista de l’interessant de la proposta ens l’haguessin concedit, però finalment optàrem per la iniciativa privada. Cercàrem al màxim la implicació del poble de Manacor. Es pot dir que el llibre es cent per cent manacorí. Les empreses que hi han col.laborat són ben conegudes pels veïns i tota la feina d’edició, maquetació, correcció, disseny i impressió també ha estat desenvolupada per professionals del nostre poble. Què més es pot demanar?

Trobeu que a Manacor, un poble amb tanta cultura literària i que ha donat tan bons escriptors, hi falta una major implicació per part de les institucions per tal de fomentar-los i donar-los a conèixer?

Crec que a Manacor el que sí hi fa falta de veritat és un bon premi literari. Un premi que ens doni prestigi i consolidi la nostra literatura i els nostres autors. Altres pobles de les illes, molt més petits i amb molts menys escriptors, tenen els seus concursos i n’estan ben orgullosos. Crec que a la gent l’hi agradaria i per tant és una cosa que els politics s’haurien de plantejar. La cultura, dins la societat que ens ha tocat viure, sovint és la gran oblidada i aquest fet ens retrata.

Quina disribució en fareu? Arribarà fora de Manacor? I fora de Mallorca?

A les illes el distribuirà l’editorial Moll a partir de la setmana que ve. A Catalunya a València i a la resta de la península el distribuirà UDL. Per tant, podem dir que arribarà per tot, sempre que les llibreries el demanin.

Coneixeu altres iniciatives semblants a altres indrets?

La veritat és que no. Imagino que n’hi ha d’haver, però no hem anat a cercar-ho. Amb aquest llibre hem après sobre la marxa i la cosa ha sortit bé.

Quins al.licients es preparen per a la presentació de dissabte?

Creiem que serà una presentació molt popular i divertida. És probable, i esperam, que hi acudeixi molta gent. Ja ho veurem. La oportunitat d’escoltar les opinions de dos bons escriptors com són Guillem Frontera i Sebastià Alzamora, de veure en Toni Gomila damunt l’escenari i de gaudir de la música de Joan Carles Cortès, és tot un luxe. A més, veure els vint-i-nou escriptors manacorins tots junts destapant i descobrint per primera vegada el llibre que encara no ha vist ningú, considero que és una cosa difícil de repetir.

El llibre surt al carrer sota els auspicis de Món de llibres Edicions. És el primer i el darrer? O hi haurà pròximament iniciatives semblants?

Possiblement sigui el primer i el darrer, però això, com tot en aquesta vida, no es pot dir mai amb seguretat. Tal vegada d’aquí a uns 10 anys sigui interessant repetir l’experiència. De totes maneres, Mosaic de lletres, queda fet. Referent a si hi haurà altres iniciatives de ben segur que sí, encara que no tenen perquè assemblar-se a n’aquesta. L’important és gaudir sempre de les coses que ens agraden.

Notícia publicada a la revista Cent per cent dia 26 de març de 2009

Veure notícia: Cent per cent


Los escritores de Manacor riden tributo a la ciudad en un mosaico solidario

El teatro Municipal de Manacor acogió la presentación del libro Mosaic de lletres

El teatro Municipal de Manacor acogió el sábado por la noche, con gran éxito, la presentación del libro Mosaic de lletres, una recopilación de cuentos y poemas de 29 escritores que han nacido en Manacor.

El actor Toni Gomila condujo el acto y Sebastià Alzamora y Guillem Frontera fueron los encargados de presentar el volumen que ha sido posible gracias a la iniciativa de la librería Món de llibres. Los beneficios de la venta irán destinados a Aproscom, una entidad que trabaja para las personas con discapacidad intelectual.

Tanto Alzamora como Frontera elogiaron la iniciativa de Fausto Puerto y coincidieron en destacar que “Manacor es tierra fecunda de creadores” así como “la calidad literaria de los textos” El contenido es variado y tiene en común el homenaje que se hace a la ciudad de Manacor.

Notícia publicada a l'ULTIMA HORA dia 30 de març de 2009
 


 

   Los escritores, sobre el escenario del teatro, posando junto a la réplica gigante de la obra. 


Els “29 fantàstics” de Manacor, a escena

MANACOR

Va ser tot un èxit. El teatre Municipal de Manacor es va omplir per conèixer l’obra dels “29 fantàstics”. Així foren batiats ahir els 29 escriptors nascuts al municipi que han fet possible Mosaic de lletres, un recull de contes i poemes que va ser presentat dissabte vespre enmig d’una gran expectació. La iniciativa d’arreplegar tots aquests autors ha estat de Fausto Puerto, de la llibreria Món de Llibres. Tots els beneficis de la venda dels exemplars seran per a Aproscom, l’associació que des de fa 40 anys treballa a la comarca per a les persones amb discapacitat intel·lectual. L’acte de presentació d’aquest volum fou molt entretinguda. L’actor Toni Gomila va ser el conductor de la gala i la presentació del llibre va ser a càrrec dels escriptors Sebastià Alzamora i Guillem Frontera, que lloaren la ciutat de Manacor i, sobretot, coincidiren a destacar que és “terra fecunda d’intel·lectuals”. Alzamora va remarcar que aquesta iniciativa contribueix a “la continuïtat de la literatura catalana i a la nostra cultura”. Aixa mateix, va indicar que “el contingut d’aquest llibre és molt divers. És un llibre que es llegeix passant gust i que té en comú l’homenatge a la ciutat de Manacor”. Frontera va parlar de Mossen Alcover com “el gran monument que té Mallorca” i de la història i de la gran activitat cultural que bull dins Manacor. L’acte va incloure actuacions musicals i al final els escriptors varen pujar a l’escenari del teatre Municipal, on es va descubrir una rèplica gegant d’aquest gran llibre, que va arrencar els aplaudiments del públic. A.Bassa

 

ÀNIMA DE MANACORINS Alzamora i Frontera no dubtaren a descobrir al públic la seva admiració cap a Manacor. “A allò més gran a què pot aspirar algú és ser un escriptor manacorí”, digué Alzamora. Per part seva, Frontera va confessar que “des de nin volia ser manacorí. Era per mi la gran metròpoli”.

Sebastía Alzamora, Guillem Frontera i Toni Gomila

Notícia publicada al DIARI DE BALEARS dia 30 de març de 2009

Veure notícia : http://dbalears.cat/arxiu/pdf/317/54


Una treintena de escritores de Manacor participan en ´Mosaic de Lletres´, una recopilación de cuentos y poemas

T. OBRADOR. MANACOR. El teatro municipal de Manacor acogió el sábado la presentación del libro Mosaic de Lletres, de Edicions Món de Llibres en colaboración con distintas empresas, entidades y establecimientos. Se trata de una recopilación de cuentos y poemas de 29 escritores de Manacor y cuyos beneficios irán íntegramente destinados a la asociación Aproscom.

Toni Gomila condujo un evento que atrajo a numeroso público y donde Guillem Frontera y Sebastià Alzamora fueron los encargados de presentar el volumen. Tras la breve explicación, Joan Francesc Cortès ofreció un recital de piano.
Fausto Puerto, impulsor de esta iniciativa, expresó su satisfacción por la actitud de los autores, entre los que figuran nombres como Damià Durán, Jaume Capó, Maria Antònia Oliver, Jaume Santandreu, Josep Maria Fuster, Lluís Massanet, Bernat Nadal, Jaume Mesquida o Tomeu Matamalas. Además de resaltar la calidad de los relatos originales que integran este libro de unas 240 páginas, Puerto y un considerable número de personas reivindican la instauración de un premio literario de prestigio en la capital del Llevant.

Notícia publicada al DIARIO DE MALLORCA dia30 de març de 2009

Veure notícia : Diario de Mallorca


Escriptors manacorins reunits en un sol llibre

La llibreria Món de llibres de Manacor s’ha proposat reunir en un sol volum els millors escriptors manacorins del moment. Mosaic de lletres és el títol d’aquest treball, editat per lamateixa llibreria i per al qual ha proposat a tots els literats vius nascuts en aquesta ciutat l’aportació d’un conte o d’un poema inèdits, ambientats si pot ser a la capital del Llevant. La resposta ha estat bona i, finalment, són 29 els autors que han omplit les 243 pàgines de què consta l’obra.

Mosaic de lletres, que ha estat confeccionat, maquetat i imprès per empreses cent per cent manacorines, es donarà a conèixer el proper 28 de març al teatre de Manacor. Guillem Frontera i Sebastià Alzamora seran els encarregats de presentar el volum el mateix dia que sortirà al carrer, al preu de 20 euros . Els beneficis generats per la venda dels exemplars es destinarandemanera íntegra a Aproscom. Entre els escriptors presents al llibre hi ha noms proa coneguts, com ara Josep Lluís Aguiló, Maria Antònia Oliver i Bernat Nadal, entre molts d’altres.  

Notícia publicada al DIARI DE BALEARS dia 10 de març.

Veure notícia : http://dbalears.cat/arxiu/pdf/297/47

El volumen ´Mosaic de lletres´ reúne a 29 escritores de Manacor en una iniciativa solidaria en el Teatre Municipal

LLORENÇ RIERA. Manacor está a punto de consolidar un singular fenómeno literario. A partir de una iniciativa desplegada en todos sus aspectos por la libreria Món de Llibres, el próximo 28 de marzo se presentará en el Teatre Municipal el volumen de cuentos y poemas, Mosaic de lletres, en el que 29 autores locales aportan otras tantas creaciones originales hasta reunir un total de 278 páginas. El proyecto, dirigido por Món de Llibres, tiene un exclusivo sello local y persigue, a la par, fines culturales y sociales.
Los escritores han ambientado sus poemas o cuentos en Manacor, la obra ha sido impresa y patrocinada por empresas de este término municipal y los beneficios que reporte la venta de los ejemplares de Mosaic de lletres serán destinados integramente a Aproscom, una entidad sin ánimo de lucro que desde hace 30 años expande su actividad en favor de las personas de la comarca con discapacidad intelectual.
Entre los autores que han colaborado con la obra que se presenta el día 28 figuran nombres como los de Jaume Capó, Damià Durán, Josep Maria Fuster, Lluís Massanet, Tomeu Matamalas, Jaume Mesquida, Bernat Nadal, Maria Antònia Oliver o Jaume Santandreu. La presentación será conducida por el actor Toni Gomila y contará con la intervención de los escritores Sebastià Alzamora y Guillem Frontera. Joan Francesc Cortés Ribot aportará la parte musical al acto.

Notícia publicada al DIARIO DE MALLORCA dia 20 de març de 2009

Veure notícia : Diario de Mallorca


Una publicación recoge 29 cuentos y poemas de escritores de Manacor

Los beneficios se destinarán a una asociación que trabaja para mejorar la integración de las personas con discapacidad intelectual

GUILLEM MAS
Un total de 29 escritores de Manacor formarán parte de una publicación titulada Mosaic de Lletres, que recoge cuentos y poemas inéditos ambientados en el municipio.
Este proyecto saldrá a la luz gracias a una iniciativa de la librería Món de Llibres, dirigida por Fausto Puerto, que destinará sus beneficios a Aproscom, asociación sin ánimo de lucro que desde hace 30 años trabaja en la comarca de Manacor para mejorar la calidad de vida y la integración de las personas con discapacidad intelectual. Así, esta selección de cuentos y poemas contará con la colaboración de los autores Josep Lluís Aguiló, Gabriel Barceló, Josep Boix, Joan Bonet, Tomàs Bosch, Jaume Capó, Albert Carvajal, Joan Antoni Cerrato, Damià Duran, Antoni Ferrer, Tomeu Ferrer, Josep Maria Fuster, Tomàs Garau, Magdalena Gelabert, Joan Gomila, Antoni Gomila, Gabriel Juan, Joan Llodrà, Lluís Massanet, Tomeu Matamalas, Jaume Mesquida, Bernat Nadal, Mariantònia Oliver, Joan Miquel Ramírez, Josep Maria Salom, Jaume Santandreu, Miquel Sureda y Antoni Tugores.

La publicación saldrá a la venta coincidiendo con el día de su presentación el próximo 28 de marzo, a partir de las 20.00 horas, en el Teatre Municipal de Manacor.

El acto será conducido por Antoni Gomila, mientras que el libro lo presentarán los escritores Guillem Frontera y Sebastià Alzamora con la colaboración musical de Joan Francesc Cortès.

Notícia publicada a l'ULTIMA HORA dia 24 de març de 2009

Veure notícia : http://www.ultimahora.es/segunda.dba?-1+10+467143

Comentaris

 1. J. Picadilly
  enhorabona

  Una gran iniciativa.
  Va esser una presentació amena amb puntets d'humor i la música justa.
  Manacor està d'ehorabona i sobretot en Fausto.

  J. Picadilly | 31/03/2009, 11:08
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS